Symbolon kártya

Symbolon kártyák, leírás, magyarázatok: 

ITT

A Szeretö


"– Jósolni szoktak vele? – kérdeztem kételkedve. – Jósolni bármivel lehet, még kávézaccal is – legyintett Zsuzsa. – De a jövő sohasem kőbe vésett tény, hiszen a következő pillanatban a szabad akaratoddal bármit módosíthatsz. A jóslat csak a benned levő életterv pillanatnyi állapotát mutatja meg. 

Amikor kihúzol egy kártyát, a tudatalattid pontosan látja azt, tehát valójában csak választasz egyet a csomagból ahhoz az elképzeléshez, ami éppen a fejedben van. Ezért értelmetlen dolog olyat megkérdezni, hogy szeret-e engem ez vagy az a fiú, mert úgyis azt a kártyát húzod, amit te erősebben hiszel a kérdésről. Ha teljes szívvel hiszed, hogy a másik csak téged szeret, akkor azt a kártyát fogod választani, és ez még jobban megerősít, bármi is a valóság. Ha pedig csak nagyon szeretnéd, hogy az a srác vonzódjon hozzád, de valójában kételkedsz benne, akkor a kétséget húzod. 

Tehát a kártya, vagy bármilyen más jóslat nem a külső valóságot mutatja, hanem a benned lévő világot, és azt, hogy abból milyen események következhetnek. 

De a megvalósulás már a többi szereplő szabad akaratától is függ, és egyáltalán nem biztos, hogy olyan lesz, mint amit te vártál. Ha ezt figyelembe veszed, és ilyen szemlélettel nézed a kihúzott kártyát, akkor az eredmény nagyon jól használható önismeretre. Olyan, akár egy jó, önkiszolgáló pszichológiai teszt. Az van benned legbelül, amit a kártya mutat.

– Olvastam olyat, hogy nem mindegy, melyik kézzel húzunk.
– Van, aki a bal kezet tartja jónak, mert az az ösztönösebb oldalunk. Szerintem az ember nyugodtan használja azt a kezét, amelyik spontán módon adódik. Én azt tapasztalom, hogy a tudati témákról szóló kérdéseknél az emberek inkább jobb kézzel nyúlnak a lapokhoz, az érzelmi témájúaknál meg gyakrabban bal kézzel. De nincs rá szabály.

– És hogyan húzhatok kétszer ugyanolyan kártyát?
– Akarattal sosem, mert ez a tudatalattid megnyilvánulása. Ha bizonyítékot akarsz, és újrahúzol, akkor a tudatalattidban kétség van, tehát annak megfelelő lesz az eredmény: valami értelmetlen, bizonytalan felelet. Ha azért akar valaki másodszor is húzni, mert nem akar szembenézni a kapott válasszal, akkor gyakori, hogy kiveszi ugyanazt a lapot, vagy ahhoz nagyon hasonlót, mintegy más megfogalmazásban ugyanazt az üzenetet. 
"Bali Nóra: Angyalemberek A könyv letölthető formában