A Huber-módszer - az egy éves iskola arspoetikája


A Huber módszer, egy alapvetően egyénből kiinduló asztrológiai módszer, ahol a kulcsfontosságú különbség a nézőpont, amely itt a LÉLEK. A Huber módszer alkalmazásával közelebb kerülünk munkánk céljához, amely nem önmagában a horoszkópok fejtegetése, és bizonyítások sorozata, mely szerint az asztrológia "működik", hanem a lelki folyamatok segítése az önmegvalósítás, a belső transzformációk útján


Sok ember hiszi azt, hogy az asztrológia túl meghatározó, avagy eleve elrendel. Sajnos nagyon sok klasszikus asztrológiai iskola erre a nézetre rá is szolgált. A Huber módszer filozófiája az, hogy örökölt tulajdonságainkon és kapott feladatainkon túl mi magunk felelünk azért, amivé válunk.

Az asztrológia arra tanít, hogy az élet olyan, amilyennek megéljük: ezoterikus fejlettségi szintünk szerint ránkmért feladatainkat miképpen fogadjuk el, milyen döntéseket hozunk - sem szerencsés helyzetünk, sem kapcsolataink pokla nem tehető felelőssé azért, amit a Földön mi teszünk hozzá emberi színjátékainkhoz.

Bizonyos képességekkel és adottságokkal születünk, hogy az élettervet megvalósíthassuk. A Radix (születési) horoszkóp tartalmazza ezeket a személyes energiákat, amelyeket a planéták képviselnek.

Az asztrológiai pszichológia tanulásának lényegét úgy fogalmazhatnám meg, hogy segít a meglévő tehetségünket, előnyös adottságainkat felfedezni, kidomborítani, s nehézségeinket felismerve, időben korrigálni azokat.

Mindig is éreztem egyfajta különös vonzalmat az emberi sorsok iránt. Ami számomra olyan csodálatossá teszi a pszichológiai asztrológiát, nem más, mint az asztrológiában rejlő pontosság, amivel képes felfedni az emberek tettei mögötti motivációt, hogy miért is viselkednek az emberek annyira sokféleképpen ugyanazon élethelyzetben, s az, hogy ez a tudomány ugyanúgy tanulható, mint a matematika, ahol pontos szabályok mentén haladunk a végeredmény, vagyis a vizsgált személy lelkének feltárása felé. Mindazonáltal, a tökéletes végeredményhez, az intuíciót sem nélkülözhetjük, hogy a mozaik darabjait a megfelelőképpen illesszük össze.

Mindezen tudás elsajátítását az iskola tematikája egy év alatt lehetővé teszi, havonta kétszer 3,5-4 óra keretében. Minden hallgató komplett jegyzetcsomagot kap, minden órára. Az éves tanfolyam elvégzése után lehetőség van vizsgára /nem kötelező/, a sikeresen vizsgázók oklevelet kapnak.