ÚT ÖNMAGUNKHOZ A KRISTÁLYOK EREJÉVEL

Az előadás december 3-án (csütörtökön), 17 órakor kezdődik.
A foglalkozást Gosztonyi Tímea vezeti, a részvétel ingyenes!


Helyszín:  Füredi Könyvtár, Rákosfalva park 1-3.
Örs vezér terétől egy trolibuszmegállóra található: 81-82 troli.A Földanya csodálatos teremtményei univerzális erőt hordoznak magukban, amellyel gyógyítanak, támogatnak és segítenek utunkon. A program során megismerkedhetnek a kristályok hatásmechanizmusával, és gyakorlati útmutatást kaphatnak a kövekkel és kristályesszenciákkal való öngyógyításhoz. Az előadás után kötetlen beszélgetés, valamint egyéni konzultációs lehetőség a megfelelő kristályesszencia/terápia kiválasztásához.

Ametiszt – Jóllét
Ez az elixír remek, ha alacsony az önbecsülésed, kibillentél központodból vagy hyperaktivitást tapasztalsz. Segít a társadalomban megtalálni a helyed. Lelki szinten segít a meditációban és az Istentudat erősítésében. Az ametiszt fokozza az intuiciót miközben az érzelmi, szellemi és az integrált spirituális testek összehangolásával egy egységként kezdenek működni.        
Akvamarin – Gyógyulás serkentő
Az akvamarin felébreszti a vágyat önvalód mélyebb megismerésére. Ez az elixir az elme, lélek és test fokozott egységbe rendeződését hozza. Csökkenti a félelmet és a zavarodottságot. A kifejezés képessége és mások elfogadása javul az akvamarin segítségével.      
Borostyán – Spirituális tudat
Alkalmazd a borostyánt, ha döntésképtelen, szétszórt vagy nyugtalan vagy. A memória kiesésben szenvedőknek borostyánra lehet szükségük. Ez az eszencia aktíválja az önzetlen és passzív viselkedést. Felerősíti a gondolatot és így ráébreszt a spirituális tudás létezésére.        
Füstkvarc – Kundalini energia
A füstkvarc használatával a kundalini energia megfelelően beindítható vagy felszabadítása megkezdődik. Az elixír segít a nem világos gondolat formákat kitisztítani és enyhíti a depressziót. Hasznos lehet a test pozitív energiával való feltöltésére, mely során a gyökér, szakrális és napfonat csakra összerendeződik.  
Gyémánt – Teljes összehangolás
A gyémánt minden formája mester gyógyítóként ismert. Eszencia kombinációkban a gátló, negatív hozzáállás feloldására használják, amely akadályozza a finom-rezgésterápiás gyógyírek hatásait. Ez az elixír a fejben lévő magasabb csakrákra hat. A színes gyémántok más csakrákra is hatással vannak. A gyémánt különösen fontos a korona csakrában és a személyiségben lévő gátak eltávolításához. Hasznos a bizonytalan, aggodó és alacsony önbecsülésű emberek és állatok számára. Elősegíti a tiszta gondolatokat és összehangol, hogy a legmagasabb spirituális szinten gondolkozzunk. Ez egy nagyon erőteljes eszencia, amely segít megtisztítani a meridiánokat, az éteri és mentálteset.                                                                                          
Gyöngy (sötét/világos) – Érzelmi egyensúly
Minden szélsőséges érzés mélyreható kiegyensúlyozója. A lelki érzékenység és rugalmasság fejlődik. Az anyával kapcsolatos problémák enyhülnek. A leghatékonyabb ásvány az érzelmi nehézségek kezelésére. A meglévő testi sóvárgást felszámolhatja.                               
Hegyikristály – Nyugalom
Fontos elixír a meditáció, intuíció és érzékenység fejlesztéséhez miközben elősegíti a spirituális megvilágosodást. Szedésével csillapítani lehet a szélsőséges érzelmeket különösen a hisztériát. Segít az aura egyensúlyozásában és az idő előtt felébredt kundalini megnyugtatásában. Használd a hegyikristályt bármely más eszenciával együtt hatásának fokozására. A háttérsugárzás ellen védelmet nyújt, ezért számítógépes munkához előnyös.                                                
Heliotróp (vérkő) – Életerő/ bátorság
Ezzel az elixírrel a fizikai és szellemi erőnlét fokozható. A vér és vérképző szervekre erőteljesen hat. Bátorság és szellemi egyensúly fejlődik, a zavart elme megnyugszik és kialakul az elővigyázatosság a szükségtelen kockázat megelőzésére. Ez a kristály a tudatosság és megvalósulás magasabb szintjére emel. Jóga és tantra gyakorlóknak hasznos ez az eszencia.           
Jáde – Önzetlenség
Ez az eszencia serkenti a zenei tehetséget, magasabb szeretetet és az önzetlenség érzését. Különösen a családon belüli kapcsolat erősödik. Használd a Földre való ráhangolódáshoz. Bátorság, bölcsesség, érzékenység, pszichikai képességek és múlt életes tudás fejlődik az eszencia használatával.                                                                
Lápisz Lazuli – Kommunikáció
Ez az eszencia segít kifejezésre juttatni önvalódat és kimondani az igaszságot. Segít a torok csakra megnyitásában. Használd a meditáció fejlesztéséhez és  önvalód mélyebb megismeréséhez. A lápisz enyhíti a régi érzelmi fájdalmakat és nyugtalanságot.                        
Opál (világos) – Misztikus tapasztalat
Ezt az elixírt a korona és harmadik szem csakrákhoz tartozó agyalapi mirigy és tobozmirigy funkcióinak serkentéséhez lehet használni. Összeköti az érzelmi és korona csakrát és így a hara magasabb oktávjait lehet megtapasztalni. Ez az elixír nagyban növeli az intuíciót.          
Rózsakvarc – Megnyitja szívedet
Az érzelmi egyensúly eléréséhez és a szív csakra megnyitásához kíváló a rózsakvarc. Az elixír fejleszti a személyes kifejezést, magabiztosságot, kreativitást, a szépség és művészetek szeretetét. Oldja a dühöt és feszültséget különösen az apával szemben.
Rubin – Spirituális egyensúly
Rubin elixír használatával a kundalini energiák kiegyensúlyozott módon aktíválódnak. Erősíti a szívet és erőteljesen stimulálja a szív csakrát. Isteni szeretet és ösztönös vezetői készségek fokozódnak. Az apával vagy apa képpel való kapcsolat javul rubin elixírrel. Ez a kristály csökkenti a zavarodottságot és a halogatást. 
Smaragd – Egyensúly
A smaragd a szív csakrát harmonizálja. Egyensúlyozza az asztráltestet és általánosságban fokozza a szellemi és intuitív készségeket. Hasznos lehet az apával vagy apasággal kapcsolatos érzelmi problémák simításához. A spirituális fejlődés útján ez az elixír támogat az egyensúly eléréseben és csillapítja a rejtett félelmeket.  
Tigrisszem – Felső vezetés
Ez az elixír összehangolja a gyökér csakrát a homlok csakrával így megértés születik a felsőbb célokkal kapcsolatban.      
Türkiz – Mester gyógyító
Ez a kristály mester gyógyász: minden csakra, meridián, nádi és energiatest megerősödik és összerendeződik türkiz elixír használatával. Számos tápanyag felszívódását serkenti. Ez a kristály nagyon erőteljes védelmet biztosít környezeti szennyezők ellen.               

Esszencia kombinációk:


Az eszencia kombinációk önálló kristály és/vagy virágeszenciák egyesítésével készülnek. Sok esetben az összetett elixírek hatékonyabban fejtik ki hatásukat mint az egyedi készítmények. Előfordul, hogy egy testrésszel különböző kristályok is rezonálnak és így kombinációban hatásuk kiegészítik egymást és erőteljesebbé válik. Más esetben egy probléma több szervet is érint vagy a fizikai és az energetikai testeket több oldalról szükséges gyógyulásra ösztönözni. Bizonyos kulcsfontosságú elixírek pl. hegyikristály, erősítik vagy egyesítik a különböző egyedi eszenciák hatását a kombinációkban.
Néhány kombinációt azonban fontos kiemelni, ezeket itt is bemutatjuk.
Kulcsfontosságú a következő hat kombináció amely a Spirituális Fejlődés Szet részeinek tekinthető.  Az első 5 kombináció (10-14 számú) stabilizálja az érzelmeket és kialakítja a spirituális fejlődéshez szükséges állapotot.  Aztán a hatodik szer (15 számú) hatására valósul meg a lelki fejlődés.  A folyamatot kezdjük a 2-3 napig 10 számú szedésével, majd folytassuk a 11,12, 13 és 14 szerrel. Mindegyiket 2-3 napon át szedjük naponta többször összesen 10-15 napon át. Ha szükséges ez a ciklus megismételhető, de  újra kezdés előtt legalább 3 nap szünetet tartsunk. Végül váltsunk a 15 számú készítményre. Ez több napig akár hetekig is szedhető az egyéni igények szerint. Ajánlatos ezen időszak alatt rendszeresen meditálni, vagy ha a meditációs  gyakorlat még nem vált életed részévé akkor javasolt a 15 sz. szer első beszedését követő napon elkezdeni. A teljes 6 szerből álló ciklust további eredmények érdekében kívánatos lehet megismételni, de várjunk legalább egy hónapot az újra kezdésig.
 #10 Intuició: malachit, gyöngy (sötét), tigrisszem
Az alsó csakrákat stabilizálja, aktíválja a megértést, kreativitást és az intuiciót. Az érzelmi testet egyensúlyozza hiszen az érzelmi kibillenések az alsó csakrákhoz köthetők. Használd ezt az eszenciát stressz kezelésére és a torok csakra erősítéséhez.
 #11 Stabilitás és tiszta gondolat: gyöngy (világos), opál (világos), tigrisszem
A negatív érzések mint idegesség és letargia megszüntetésével érzelmi stabilitást hoz és tiszta, világos gondolatokat teremt. Az izom feszesség csökken.  Éleslátás és gyakorlatiasabb életszemlélet alakul ki.
 #12 Szívbéli kommunikáció: rubin, türkiz
Lehetővé teszi, hogy másokkal szemben érzett haragot és fájdalmat elengedjük. Önmagunk és mások iránti türelem és elfogadás fejlődik. Megtanulunk másokkal szívből jövően kommunikálni, még azokkal is, akikkel korábban hehézségeink voltak.
 #13 Érzelmek befogadása: lápisz lazuli, malachit, topáz
Ezzel az eszenciával minden negatív érzés feloldódik és képessé válunk az újonnan kialakult érzelmek befogadására. Egyre jobban tudunk komunikálni és  kifejezésre juttatni érzéseinket.
 #14 Mély tisztaság:  hegyikristály, gyémánt, rózsakvarc
Ez az elixír segít a mélyben húzódó elengedésre váró negatív érzelmek feloldásában, melynek eredménye mély tisztaság és világosság. Javul az álmok megértése és az asztrális kivetítés képessége. A meridiánok megerősödnek és az éteri energiák hatására az energiatestekben még meglévő negatívitás átalakul. Haszáld ezt a kombinációt más rezgésterápiás készítmény gyógyhatásának fokozására a kezelés befejezésekor.
 #15 Spirituális nyitottság: ambrózia, lótusz, rózsa (Rosa Sericea)
Lecsendesít,  nyugodt állapotot teremt, amelyben a szív- és koronacsakra egy egységként működik. Az alsó csakrák energiáit részben megszűrve nyugodt, kiegyensúlyozott állapot alakul ki, amely szükséges a tudatosság magasabb szintjének megtapasztalásához. Ez a gyógykészítmény a tudatot spirituális szintre emeli és elősegíti a kommunikációt az igaz Önvalóval, szellemi segítőkkel és vezetőkkel.
#2 Nyugalom: gyöngy (világos), lápisz lazuli, malachit, türkiz
Ez a kombináció elsősorban nyugtató. Feloldja a félelmet, bizonytalanságot különösen érzelmi problémák esetén. Használd ezt az készítményt, ha különösen aggodalmaskodsz és a stressz okozta betegségek enyhítésére.  Ezzel az elixírrel az önkifejezés is javul. 
#3 Félelem feloldása: ametiszt, gyöngy (világos), jáde, opál (világos)
Ez a kombináció feloldja a túlzott félelmeket és paranoiát miközben segíti a vesét. Az ok nélküli rejtett félelem a múlt életek problémáinak átszűrődése a jelen személyiségbe a gyengült asztráltest miatt. Az elixír asztrális, éteri és érzelmi testet megerősíti.
#7 Elsősegély: lótusz, napvirág, nebáncsvirág, saguaro, achát (Botswan), Herkimer gyémánt, opál (sötét), zafír
Bármilyen vészhelyzetben elsősegélyt nyújt ez a gyógyír. Visszaállítja az érzelmi egyensúlyt, csillapítja a sokkot és a traumát. Ez különösen nehéz és akut esetekre vonatkozik. Ez az elixír segít az előállt nehéz helyzet leckéit megérteni és megtanulni. 

Fénytest aura permetek készítéséhez:


Leföldelés
Megtisztítja a nemkívánatos külső energiákat és az Anyatermészet ritmusára való hangolódás fontosságát tanítja nekünk hogy harmonizáljuk, egyensúlyozzuk és energiával feltöltsük bio-mezőnket. Használd ezt az eszenciát, ha a földenergiától elszakadtál. 
Fekete turmalin, hegyikristály, gránát, rubin. 
Kreatív Tűz
Ez az angyali eszencia segít abban, hogy megbízz érzéseidben és fellobbantja kreativitásodat, kíváncsiságodat és eredetiségedet. Felemeli lelkedet a negatív érzések és kétkedés feltisztításával. Segít az öngondoskodás képességedben így a múlt traumáit megkönnyíti számodra. 
Karneol, citrin, hegyikristály, gránát, cinkit. 
Csillogó Kristály
Számos különböző energia lökettel harmonizálja a napfonat csakrát. Erőt ad, spontaneitást, pozitív hozzáállást, örömöt, bizalmat hoz és felszabadítja az érzelmi kötődéseket és gátakat. Lelkesedést, növekedést és magabiztosságot táplál beléd. 
Fehér, narancs és vörös kalcit, citrine, hegyikristály, rodokrozit, imperiál topáz, türkiz. 
Békés Szív
Ez a női eszencia idézi a szeretetet, empátiát, harmóniát, együttérzést és az örömöt minden kapcsolatunkban. Érzelmi blokkjaink, amelyek megakadályoztak másokkal való kapcsolatokban feloldódnak. Egyensúly és régi minták elengedése. 
Hegyikristály, hiddenit, kunzite, morganit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc. 
 
Gyógyító Nyugalom  
Ez az angyali eszencia a felfedezés és integráció belső utazására visz, ahogyan elérjük a bennünk lévő Isteni Nőt. Kisimítja az érzelmi testet, felodja a szükségtelen kötődéseket és stresszt. Szíved vágyát manifesztálja. 
Hegyikristály, larimar, lepidolit, holdkő, rózsakvarc, szugilit 
Szent Hang
Ez az angyali eszencia intenzív éteri rezgéseket tartalmaz annak érdekében, hogy bátorságot hozzon és feloldja a félelmeket. Segít a bölcsesség felismerésében. Nagyon erőteljes és a csillagok elérésére ösztönöz. 
Akvamarin, kék és sárga apatit, hegyikristály, iolit, lapis lazuli, Preseli kő (Stonhenge kő) 
Belső Látás
Ez a misztikus magas rezgésű angyali eszencia spirituális védelemhez és tisztításhoz használható. Segíti a tisztánlátást a harmadik szem aktíválásával, amellyel Elmélyíti a meditációs gyakorlatot. Az emberi tudatosság magasabb funkcióit integrálja és megvilágosodást hoz.   
Ametiszt, karoit, hegyikristály, iolite, lepidolit, szugilit, tanzanit. 
Plejádok Csillaga
Ez az angyali eszencia felébreszti kapcsolatodat a plejádok csillagrendszerrel. Ezt a hét csillagot már ősidők óta mágikus csillagként tisztelték, mint a  Mindenható lakhelyét , az Univerzum közepét és a halhatatlanság székhelyét. 
Hegyikristály, moldavit, fenakit. 
Földcsillag Kapcsolat
Hasznos azoknak, akik érzékenyek! Erőteljes védelmi erőteret teremt a „Földcsillag” és „Földkapu” csakrák összerendezésével. A belső fényedet aktíválja megtisztítva a diszharmónikus energiáktól. Segít megtalálni a szent teredet. 
Aragonit, hegyikristály, dioptáz, hematit, labradorit, obszidián, füstkvarc. 
Felemelkedés a Kozmikus Tudatosságba
Támogatja a kozmikus tudás magasabb szintjeit, a „Lélekcsillag” csakra aktíválását és a 12 csakra összerendezését. A tíz ’éteri’ DNS-t aktíválja, hogy visszanyerjük a teljes 12 DNS rendszert. Összekapcsolja a genetikai kódokat.   
Ambligonit, angelit, hegyikristály, danburit, moldavit, petalit, fenakit