Ruth Stout (Június 14, 1884-Augusztus 22, 1980) egy amerikai írónő, aki "No-Work" gardening (munka nélkül kertészkedni) könyvek és technikák szerzője

A film úgy kezdődik, mint egy átlagos élettörténet. Egy középkorú házaspár vidékre költözik. Az asszony még soha nem kertészkedett, de bátran nekilát az ültetésnek. A 15 év hagyományos növénytermesztés radikális váltásához az vezet, hogy egy tavaszon nem jelenik meg az ember, aki felszántaná a földet.  Ruth nem tudja mitévő legyen... Elmegy egy spárga (aszparágusz) mellett és megkérdezi tőle: "Ha neked nincs szükséged arra, hogy fel legyen szántva a kert, akkor a többi növénynek miért van?" Mire a spárga azt mondja: "Nekik sincs, csak menj és ültess!"

A 92 éves biokertész beszámolója nemcsak a mulcsozás és a kertfenntartás titkáról szól, hamar rájövünk, hogy ennél sokkal mélyebb gondolatokat oszt meg velünk Ruth Stout. 



Ha valaki még gondolkodna azon, hogy  városi emberként hogyan is fogja megművelni újdonsült kertjét, akkor ebből a filmből egész biztosan bátorságot és szakértelmet  merít majd.


YouTube:




Vimeo: