Hermetikus Napelixír

Az alchímia célja az Opus Magnum létrehozása. Az életelixír és a fémek arannyá változtatása csak állomásai az operációnak, amely a szellem anyagából való felszabadításán fáradozik. A természet ellen nem lehet varázsolni, csak a természettel összhangban – Hermész Triszmegitrosz.

Az alábbiakban íme két alchímiai orvosság elkészítésének módja. Mindkettő a természet gyógyerejét használja fel, mert csak a természet tudja létrehozni a helyes adagolásnak azt a mértékét, amely szintétikusan gyógyít, megújít anélkül, hogy más vonatkozásban ártalmassá lenne.

Hermetikus Napelixír
Alapanyaga 1 liter nemes, erős bor, lehetőleg vörös. A bort addig desztiláljuk, míg sűrű, tiszta eszencia marad utána. Ezt az esszenciát ketté osztjuk. Egyik felét piros, a másik felét zöld színű kristályüvegbe öntjük, és mindkét üveget legalább két hónapon keresztül erős napfénynek tesszük ki.
A zöld üvegben besugárzott esszencia csillapító, nyugtató hatású. A piros üvegben besugárzott esszencia stimuláló, frissítő hatású.
Két hónapnyi erős naphatás után az elixírt már alkalmazhatjuk, mégpedig a következő módon: féldeci borban vagy vízben szükség szerint három, öt, de legfeljebb hét csepp elixír adagolható. /Wictor Charon – Szepes Mária: ACADÉMI OCCULTA/