Szent Andrástól Vízkeresztig




Szent Andrástól Vízkeresztig: a magunkra találás időszaka, felkészülés ennek az időszaknak kozmikus ünnepeire és a hozzávaló segédeszközök elkészítése (karácsonyfa, adventi koszorú,...)

Előadás: 2009. november 27. 18:00.  Helyszín: http://www.akashaklub.hu/

Az illatanyagok és a gyertya előkészítése, megszentelése és használata. A szentelés és az áldás. Aromák a szertartásokon. Az adventi koszorú. A karácsonyfa és díszei.







 
A mirhát és a tömjént jól ismerhetjük a Bibliából, miszerint a három napkeleti bölcs aranyat, mirhát és tömjént ajándékoz a kisded Jézusnak. Természetesen ezeknek szimbolikus jelentése van. Az arany a Nap szimbóluma, a mirha már előremutat az áldozati tettre, a tömjén pedig Jézus tisztaságát szimbolizálja. A Három királyoknak is több szimbolikus jelentése van, ezek egyike, hogy Jézus születésénél minden nép képviseltette magát: Gáspár (jelentése: kincstárnok) a perzsa, Menyhért („a fény királya") a héber, Boldizsár pedig („Bél isten, védd a királyt") az akkád népet szimbolizálja, de jelzik még a Jézus megszületése előtti három kultúr-korszakot is (indiai, perzsa, egyiptomi). Ezek a nevek nem is szerepelnek az evangéliumokban.