Érzelem, szerelem és partnerség - a párválasztás rejtelmei egy asztrológus szemével

Előadás és beszélgetés


2011. 11. 18-án pénteken 19:00-21:00 Lazurit Centrum


Izgalmas kérdés az asztrológiában, hogy hol is látszik a képletünkben, hogy ki milyen társ, partner a másik számára.
Az előadás kapcsán szeretném bemutatni, példákkal illusztrálni, hogy hogyan is vizsgáljuk ezt a kérdést, ha két ember összeillőségét nézzük a horoszkópban. Az előadás vetítéssel egybekötött.
Sokszor, amikor a Sors utunkba hoz egy „partnerjelöltet”, s elindul egy kapcsolat, neptuni ködként ereszkedik szemünkre a „fátyol”, a szerelem. Ez nagyon fontos, hiszen ez a mozgatórugó sokunk életében… Viszont, amikor valaki azt mondja, hogy „szeretlek, s házastársamul választalak”, mit is ért konkrétan ez alatt, az nagyon változó lehet:
Sokan szexuális indíttatásból ragaszkodnak a másikhoz, de van olyan, aki a szüleitől menekül, s önálló életének kulcsát látja a házasságban. Van, aki gyereket szeretne, s partnert keres hozzá, van, ki érzelmi biztonságát keresi a párkapcsolatban, van, aki a magány elől menekül. Van, ki birtoklási vágyból szeretné megkötni a másikat, s úgy gondolja, hogy a házasság köteléke feljogosítja, hogy tulajdonaként kezelje partnerét. S van, ki a „közös kaland reményében” vág bele a partnerségbe.
Ha nem egyeznek a motivációk, hamar konfliktushelyzet állhat elő.
Nagyon fontos, hogy először külön-külön meg kell vizsgáljuk a két ember Radix képletét. Milyenek a vágyaik, milyen a szeretetképességük, milyen a partner-ideál, milyen családi mintákat hoznak. Milyen tengelyekre esnek a közös feladatok (klikk horoszkóp – Huber módszer) Van-e közös karmikus feladat?
Érzelmeink emocionális eredetűek. Ezt azt jelenti, hogy beépült minták alapján reagálunk valakire vagy valamire, és ebből kialakul az érzelem.
A képletben mindegyik fontos szimbólumot értelmeznünk kell  


háza (motivációja),  
jegye (temperamentuma),  
házban elfoglalta helye (kifejező ereje) és  
fényszögei (befolyásoló személyes energiakapcsolatok) szerint.


A megismerkedéskor 
kezdeményezőek vagy elfogadóak vagyunk? Az akció vagy reakció lehet tudatos vagy tudattalan, és ehhez valamelyik személyes energiánkat vesszük igénybe. Honnan látszik ez?


Mindezek után fontosak lesznek az életút során beépült minták. Ezek végigkövetéséhez az Életóra technikát híjuk segítségül.