Újhold Ünnep - A bolygók energiái előadássorozat: Vénusz - Október 18 vasárnap 17.30


Újhold Ünnep - A bolygók energiái: Vénusz


Az e havi újhold alkalmával azért választottam a Vénusz bolygót az előadás és a meditáció témájának, mert  a Nap, a Vénusz, a Merkúr és a Hold is a Mérleg jegyben állnak, amelynek uralkodó bolygója a Vénusz. 



Előadás
Meditáció
Kártya
Beszélgetés

Helyszín: Akasha Klub


Az Újhold ünnepen lehetőség van arra, hogy megismerjük, mi okoz örömöt másoknak.
Te is hozhatod magaddal: ami megmutatható, megosztható, átadható (például: egy fénykép, levél, Cd, könyv, recept, kedvenc kristály vagy ékszer), vagy ami kínálható (étel, ital, stb.). 




ÚjHoldkor vékony a világok közötti fátyol és a láthatatlan áthajlik a láthatóba. A legjobb lehetőség ez, a tudattalan mélyére rejtett dolgainkkal való szembenézésre. Meditációban megtisztulunk a már nem kívánatos tudatalatti mintáinktól, a csendet és a zenét hívjuk segítségül régi mintáink kioldásához, majd meglátogatjuk a Vénusz bolygót, beszélgetünk Boticelli Vénuszával, magunkba szívjuk a szépség, a harmónia és a jó kapcsolatok energiáját.

A Vénusz két jegyben is uralkodik. A Bikában és a Mérlegben.


Bika Vénusz a földi örömöket képviseli – anyag (föld) centrikusság. A keresett harmónia is inkább ösztönös, érzéki. Ugyanakkor a Mérleg Vénusz esetében a keresett harmónia inkább szellemi, esztétikai jellegű.


Bika Vénusz: fizikai kielégülés, örömkeresés. A Mérleg Vénusz: az emberi kapcsolatokban való kiteljesülés, a kapcsolatteremtés adottsága.



A Vénusz jelzi: – hogyan teremtünk kapcsolatokat; – milyen emberekkel vagyunk jóban (vagy rosszban); – mit gondolunk értékesnek; – mit látunk szépnek; – mi okoz örömet számunkra.




Várunk szeretettel az Akasha Klubba október 18-án 17.30-tól