2014 július 24 - Egy különleges nap!


/Sally Rosenbaum: yellow dress oranges/

Július 24-én, csütörtökön, Jupiter napján, az év egyik legkülönlegesebb égi konstellációját tapasztalhatjuk meg.

A Hold saját otthonába érkezik a Rákba, s együttáll a Vénusszal. A Nap is uralmi helyzetben van az Oroszlánban, együttállásban a Jupiterrel. Mindkét fővilágosító saját Világából köszön le ránk, s mindkettőjüket egy-egy szerencsebolygó támogatja (Fortuna Major és Minor).

A Nap – Jupiter együttállás az Oroszlánban (22:41-kor egzakt, nem egy gyakori konstelláció: 12 évente egyszer fordul elő az Oroszlánban), az élet örömeire segít ráhangolódni, arra, hogy megtapasztaljuk az Élet Napos oldalát!

Jó idő ez a cselekvésre, az ünneplésre, valami beindítására, valami olyan meglépésére, amit már régóta halogatunk.

Kérhetsz is az Égiektől segítséget, csak ajánlj fel cserébe valami "egyenértékűt" a saját életedből...

Fogyó Holdnál „elfogyasztunk dolgokat”, például olyan szokásokat, amelyek akadályoznak abban, hogy örüljünk a pillanatnak. Ezen belül is, a Fekete holdsarló fázis segít abban, hogy mágikus erővel radírozz ki mindent, ami akadályoz, vagy ideje túllépni rajta. Merj kilépni a kényszerű határok közül, s azt tenni, amit igazán szeretnél! De ez nem csak a nagytakarítás vagy lomtalanítás ideje, hanem a tudás és tapasztalás esszenciává sűrítésének rövid, de hatékony pillanata is.

Érdemes berajzolni a fenti konstellációt a Radix horoszkópunk külső körére, hogy jobban lássuk, melyik tranzit-energia, milyen személyes életterületen segít minket. A rajzot tedd ki lakásod azon részére, amely térrendezés szempontjából leginkább "elősegíti" a már megfogalmazott célok elérését, vagy tedd házi oltárodra, s erősítsd meg, a hozzáillő energiákkal (gondolok például arra, ha egy utazás szervezését indítod el, akkor tégy az oltár mellé egy vonzó képet, a helyről, ahová mennél).

A Nap–Jupiter együttállás, a Hold-Vénusz együttállás, Neptunusz trigonnal nem csak kellemes napot ígér, hanem olyan indítóenergiát, amelynek lendületét kár lenne nem „felhasználni” céljaink tudatos eléréséhez!

Még van két napod, hogy megtervezd, mit indítasz útjára ezen a különleges és bőséget hozó jupiteri napon!

2014. 07. 24. 22:41 Budapest