Március 17



Március 17

A Merkúr különleges helyzetben van, hátráló mozgásból megfordulni készül, stacionárius, vagyis állni látszik!
A bolygók direkt irányú haladásból retrográdba, illetve retrográd mozgásból direkt irányba váltáskor egy ideig mozdulatlanoknak látszanak. Ezt a mozdulatlan pozíciót nevezik stacioner állapotnak. (Jelölése az efemeridákban „S” vagy „D”.) Stacionernek tekintünk egy égitestet, ha a napi haladása kevesebb, mint az átlagos haladásának az egytizede.

A stacioner égitest a horoszkópban az energiák koncentrációját jelzi. Ha sarokházban van vagy kardinális pontokkal áll együtt vagy elevációban vagy uralomban vagy emelt helyzetben van a horoszkópban, akkor képes valamennyi horoszkópelem fölött uralkodni.

A Halakban járó Merkúr együtt áll a Neptunusszal és a Chiron nevű Kentaúrral. Neptunusz a spiritualitás, a finomérzékelés és a feltétel nélküli szeretet megtestesítője, míg Chiron a karmikus sebeink jelölője. A Kentaurok a karmikus múlt - sebeken keresztül szerzett - képességeit írják le. Ezek a sebek lehetnek fájdalmasak, de a megtapasztalások nélkülözhetetlenek vállalt feladataink teljesítéséhez.

Ez a hármas együttállás a Halak zodiákus jegyében mágikus hatással bír, amely mély tudatosságot, misztikus meglátásokat és felerősödött spiritualitást hoz. Itt az idő, begyógyítani karmikus sebeinket, s ebben a különleges pillanatban a koncentrált Merkúr energiák és az uralomban lévő Neptunusz segít minket.

A Merkúr (a Halakban) segíti az egységre törő gondolkodást egyre megfoghatóbbá és kimondhatóbbá tenni. A mélylélekből feljövő érzések megfogalmazódnak az egyén számára. Érdemes ráhangolódni a tudatalattinkra és felfedezni saját belső világunkat! Az igazi kincsek a mélyben lakoznak. A két vizes jegyben (Skoropió és Halak) létrejövő trigon és a Bakban álló Plútó között kis-tehetség háromszög jön létre, amely ugyanezt a folyamatot erősíti. Az érzéseket konkretizálni és a fentebbi világokból érkező üzeneteket lehozni a Földre.

A víz az érzelmek és az empátia eleme. Átitatja a logikus gondolkodást tiszta megérzésekkel, amelyek sokkal mélyebb rétegeket képesek feltárni, mint a racionális alapú folyamatok. Engedd meg magadnak a lebegést, add át magad a lelkednek, és éld meg a csodákat!

A hold a délelőtt folyamán az Ikrek zodiákus jegyben együtt áll a Jupiterrel, s a Plejádok csillagkép, magyar nevén Fiastyúk alatt halad. Különösen fogékony ez a pillanat, hogy meghalljuk a plejádokbeli fényküldöttek üzenetét:

Ti magatok választottátok azt, hogy itt legyetek. Küldetésetek van: az emlékezés aktivizálása és az emberi létezés értékének visszahelyezése a teremtés előterébe. Szükség van rátok. Életeken keresztül tanultatok, készültetek a mostani feladatra, nem jöttetek felkészületlenül. Mindaz, amit most tudnotok kell, ott rejtőzik bennetek, és az a feladatotok, hogy emlékezzetek a tanításra. Mi csak azért vagyunk itt, hogy emlékeztessünk benneteket. Ez része a mi küldetésünknek. /Barbara Marciniak: Hajnalhozók, Amorah Quan Yin: A Plejádok Fényküldöttei/


Kép: Paul Ranson: Apple Tree With Red Fruit