Filmek - Tudattágítás

La Belle Verte - A zöld gyönyörűség




Milyen lehet az a bolygó, ahol már nincs autó, pénz, hatalom, nincsenek gépek, és csönd-koncert van. Az a világ, ahonnan Jézus és Bach jött a földre? “
A filmet betiltották az egész EU-ban. A téma nagyon komoly, de töltve van humorral.

Kulturális kreatívok:


Abraham - Hicks: Boldogan élni:

Életóra előadás - kérdés-felelek kötetlen beszélgetés


Előadás a NapFényHázban - Budapest, Üllői út 115/a


2012 augusztus 27-én hétfőn 18:00-tól


Életünk tudatos alakítása. Bárki megkérdezheti, hogy hogyan tud jelen helyzetén hatékonyabban változtatni!
Ízelítőt adok az Életóra prognózistechnikájából a gyakorlatban is, a jelenlevők egyéni horoszkópjának vizsgálatával.


Előadás és kérdés-felelek, kötetlen beszélgetés

Az Életóra technika: az életünk ciklusai. Egyes életfeladatok és kihívások időben való behatárolása. A múlt és jelen megértése, valamint tudatos felkészülés a jövőre. Sorsirányítás az asztrológiai pszichológia segítségével. Fejlődésünk a horoszkóp tükrében.


A radix horoszkóp, a születés pillanatában az égboltról készült „fénykép”. Az asztrológus, aki a horoszkópot (görög, horo=óra scopos=nézni) készíti, belenéz az „órába”, vagyis az idő minőségébe, hogy az adott személy életét vizsgálja. Ha a horoszkópot, s annak szimbólumait értelmezni tudjuk, akkor sok mindenre fény derülhet.
Az Életóra technika, a Huber módszer egyedülálló prognózis-technikája. Képzeljük el, hogy születésünk pillanatában egy láthatatlan mutató indul el az aszcendenstől az óramutató járásával ellentétes irányban. Ez a Bruno Huber szerinti Életóra mutatója.

Az Életóra segítségével a személyiség teljes fejlődése nyomon követhető a horoszkópban. Az Életóra fényszögeivel aktiválja a radix planétákat, amelyek születési képletünk szerinti megélési feladatainkat jelölik: a bolygó által hozott életfeladat aktiválódik.

A megélés egyénenként nagyon változó lehet, függ a bolygó eredeti helyzetétől, a múltbéli megélésektől, s attól, hogy az ember fizikai, lelki vagy szellemi szinten éli-e életét. Ezen megélések által fejlődünk.
A fejlődés lehet tudatos vagy tudattalan. A tudattalan fejlődés a spontán megélt tapasztalatok sorát jelenti, melyek idővel, ha elég sokszor „elszenvedjük” őket, a lelket átégető tapasztalatként formálják a személyiséget. Az életben eljátszott szerepeinken keresztül tapasztalunk mindaddig, amíg ezekből a szerepekből fel nem ébredünk.


Ha lelkünkben tudatosul Isteni lényünk egy szikrája, akkor azon a területen megtörténik a transzformáció, vagyis a felébredés: továbbléphetünk.
A gyermekkori traumák sokszor lemerülnek a tudattalanba. Később, felnőtt korban a pszichológus is nehezen fér hozzájuk. A legtöbb felnőttkori viselkedési és lelki probléma mögött, gyakran egy gyermekkori, vagy előző életbeli élmény áll.




Ezt a megélést, élményt tudatosíthatjuk, így feldolgozhatóvá tehetjük. A korábbi Életóra fényszögek, és az általuk kiváltott múltbeli életesemények megélésének tükrében immár tudatosan tervezhetjük a jövőt. Mi várható, s hogyan szeretném mai, legjobb tudásom szerint megélni azt…



Ha a korábbi negatív élmények érzelmi töltetétől megszabadulunk, akkor a bolygóenergia aktiválódásával érkező lehetőség az életünkbe nem automatikus reakciót −"elszenvedést"− hoz, hanem tudatos tervezéssel konkrét fejlődést, olyan irányba, amerre menni szeretnénk.
Ezen pontok felismerésében, múltbeli események feldolgozásában, a jövő tervezésében tud segíteni a Huber módszer


Életkönyv - napló

A vizeink tisztaságáért, Földanyánkért szeretet-szert tartunk a Pilisben 2012.05.20.


Egy kedves barátunk, Bözséb által megálmodott, "lehozott" és szervezett, szeretet-szertartásra hívlak Benneteket a Pilisbe. Nagyon örülnénk, ha minél többen eljönnétek az alábbi programra. A részvétel ingyenes!

Tibor és én május 20-án, vasárnap reggel megyünk fel. Reggel 6:00-tól délig ott fogunk imádkozni a forrásnál. A nap további részében is megtaláltok minket, de örülnénk, ha a vasárnap reggelt együtt tölthetnénk!


Soha nem felejtem el, amikor néhány éve, Somlósi Lajos bakonyi böjttáborában Bözséb elkezdett mesélni az érzékeléseiről, a képekről amiket látott, az erdő tündéreiről, a manókról, akik megmutatták neki magukat. Ott, azon a hétvégén többünknek elkezdett megnyílni az erdő mélyének láthatatlan világa... Sokan kaptak inspirációt valamilyen módon. Van aki írt, van ki rajzolt, s van aki  a tábor után kezdett csak igazán szárnyalni. 

Remélem, ha eljöttök, nektek is elindul valami az életetekben, ami elvezet a materiális világon túli érzékelés csodás világába. Szeretettel várunk Benneteket: Tímea és Tibor

Akik szeretnének jönni azoknak pontos térképet is küldök! A részletekért nekem írjatok: gosztonyi.timea@gmail.com


Bözséb üzenete:


A szer örzőjének üzenete

     “A Möbiusz-szalag belsejében a három szent minőség./ Ég-Föld-”Önmagom”, Női minőség-Férfi minőség-Élet,Gyermek,Isten / Ha a szélek arcai egymásra tudnak nézni /az ember és a természet/, felismerve egymásban önmagukat, a tér meggörbül és a Möbiusz-szalag bárkává válik.  /Noé bárkája./  Így már alkalmas az élet megmentésére, hogy az tovább öröklődhessék.”


Ahol élünk, ahol lakunk és tevékenykedünk a világ egyik legnagyobb szent vízgyűjtő helye, Kárpát-medence. Egy anyai öl. Lábunk alatt óriási gyógy és ivóvíz készletek szunnyadnak, tisztaságuk megőrzése az egész világra kiterjedően a mi feladatunk.Viszonyunkat vizeinkhez, a Földbolygónkhoz itt méginkább meg kell határoznunk. /Tesszük ezt a vörös iszap áradása és a tiszai ciánszennyezés árnyékában./ Többek között egyik legerősebb eszközünk az ima. Mindenki rendelkezik vele, pénzbe sem kerül. Ajánljuk föl a szeretetszavainkat, időnk tört részét vizeinknek, Földanyánknak, a tisztulásnak, az újulásnak, az életnek!


     A világ vizeinek tisztaságáért, Fölanyánk tisztaságáért imádkozunk együttes szert téve 2012 május 19.-20.-ig a Pilis egyik fiatal forrásánál. A szer imamalomként működik, 32 órán át egymásnak átadva az ima folyamát kérünk tisztulást és áldást szeretett vizeinkre  és Földanyánkra.
     A forrás fölé, vagy épp benne állva egy megjelölt ponton vezeti a szert szeretett társunk, negyed óra- húsz perc átlényegültséggel, imáját mondva /kimondva a szavakat, hogy rezgése a fizikai térben is működhessen, koncentrálttá téve a figyelmet/, majd a szív szintjén egyesülve, egy öleléssel átadja a következő imádkozónak. Arcát, kezeit előtte megmeríti, megtisztítja a forrás hűs vizében, imája után megtölti kulacsát egy kevéske vízzel, amit otthona körül szétönt, hogy imája közvetlen környezetére is áldást hozzon.
     Szombaton 19.-én, napfelkeltével kezdjük a szert, majd hat órakor elindul az  imamalom, másnapig, 20.-án vasárnapig, délután két óráig. A vizek a hold felügyelete alá tartoznak, az épp megújhodó hold bennünk is és vizeinkben is segíti az újjászületést.
     A szer az egy évvel ezelőtt tartott Szeretet-gyűlésünknek folytatása. Akkor 32 ponton raktunk tüzet, s egyidőben mondtuk el a tisztító imáinkat. A tűzrakások egy éteri piramis alapjába íródott spirálison helyezkedtek el, akupunktúrás pontokként működve, a tűz ereje, imáink szándéka által kérve a tisztulást, ahonnan a szer tisztító energiája a spirális vonalát folytatva kilépett a piramisból  és szétfutott a Földbolygón, újrahangolódást, újjászületést hozva. Akkor egy meghatározott időben mondtuk az imáinkat, a tér különböző pontjain, most a tér egy meghatározott ponján, időfolyamba helyezve  engedjük tovább folyni őket, a teremtett világ “vérhálózatába”.
     Született egy ima  kifejezetten erre a szerre (lásd a bejegyzés végén!). A lenti ima mellett /melyet többször elmondva imamalomként használhattok/ saját imáitokat, szívetekből föltörő kívánalmaitokat is  belemondhatjátok a patak vizébe, ki-ki szíve szerint, saját szavainak megfogalmazásában.

    
A szer energiaábrája    

A “szert” az égi világokra hangolódva “szervezzük”, hogy “szervülhessen” a világ rendjéhez. Többek között egy leíró ábrát kaptunk az égiektől, mely a szer működő energiáinak rajzolata, térképe, lenyomata. A rajzolat olvasata a következő:

     “A fényt hordozó csepp az égre csöppen, átadva az egyesülés tiszta örömét. A fény kiterjedése óriási megkönnyebbülést hoz, az időtlen pillanatban az erő végigfut a  világegyetemen, mint egy hatalmas robbanás, fénypalástba bújtatva a földet és lakóit, és az egeket. A megvalósulás fölfelé tör. Keresi az egek fényességét. A tudást, óhajt, kívánalmat, /az információt/, a víz elem szállítja. A vizeink – tudásunk, óhajaink, kívánalmaink – az egekbe szeretnének jutni. Egyesülni az égi erőkkel, hogy egység lehessen. A folyamat termő.
     Alulról a poláris világból kétféle képpen működő anyagi rendből indul el az energia, tör fölfelé  hihetetlen erőkkel, hogy végén ponttá tömörülve áttörje az anyagi világ határait, s kifröccsenjen az égre. A lenti két erő összekapcsolódása és különbözőségükben behívható együttműködésük egymáshoz hangoltságuk, hihetetlen energiák forrása, és a fény elindul fölfelé. Kettősségük hármasságra nyílik szét.
A fogantatás a megteremtett harmónia.

A folyamatot külső erők párhuzamossága, rendbe szedettsége támogatja. Ezek az erők a fenthez is és a lenthez is ugyanolyan mértékben kötődnek. A folyamat energiái hullámtermészetűen áradnak szét a vízszintes irányokban.

     Két lábad a két erőd, a két oldalad, a balod és jobbod, a két működési rended, a női és férfi energiáid, a múltad és jövőd, az érzéseid és gondolataid, a tudat alattid és tudatos részed. Az ábrán balod spirális erővonalak mentén működik, besűrűsödik, majd kitágul. Jobbod jobb-bal irányok mentén halad föl és le.
     Lábaid közt folyik a forrás. Az eredő, az eredendő. Megtisztít, átmos. Te megáldod kétféle  kapott természeteddel, melyek folyamatos összeköttetésben /információ cserében/ állnak egymással, hogy a mozgás biztosítva legyen. A ki-be áramlás, a légzés, a kérés és a felajánlás. Feladatod a két erő együttes működtetése ezzel teremtve meg a harmóniát.
     Ajánld föl tiszta szeretetedet ennek a forrásnak, mely lábad közül, lelkedből, szellemedből tör elő. A víz tovább viszi áldáskérésedet és szerelmetes szavaidat. Az egyik csepp Te vagy. Ahogy egyesülsz a forrásfakadásnál a többi testvéreddel, rögtön tudják a végpontok a tengerek és óceánok megérkezésedet. Úgy indulsz el itt, hogy abban a pillanatban meg is érkeztél ott. Egyszerre vagy a forrás és az óceán, az eső és a könny. Te mint csepp éled az összes csepp múltját, jelenét és jövőjét. Eltűnik az idő, eltűnik a tér. Most és mindenhol jelen vagy. Mindenkiről tudsz és mindenki tud rólad. Amikor egy vagy a sok közül és az összes sok Te magad vagy.” 
          
    Megkönnyítitek munkáját, ha szeretteiteket hozva egy-két órát elvállaltok, megszerveztek magatok közt. Annál is inkább , mert a mindenkori szer vezetőjét mögé vagy mellé állva segíthetitek imádságában, erősítve az energiák megtartását, a figyelem koncentráltságát, az ima erejét.
    
     Befejezésül had idézzem a bakonyi Római-forrás egyik tündérét, Kilonát.

     “Hajnalban mikor ébred az erdő elhívom kis tündérpajtásaimat, hogy táncoljunk és énekeljünk együtt. Belecsípkedünk a patak vizébe, így ébresztgetjük őt. Szavakat suttogunk habjai közé, vigye és hírdesse jókívánságainkat amerre jár. Életszeretetünket és életkedvünket terítse partjaira a Teremtés örömét vigye, hírdesse egészen a tengerekig. Ott összetalálkoznak az örömhírek, melyeket más patakok és folyók tündérei csókoltak bele az útonlévő áradásba. Fényessé tesszük patakunkat.  Énekünkkel tisztítjuk, táncunkkal folyását segítjük.” /2011 nyara/

    Várunk Titeket a tündérek és az égiek nyomdokain! 

IMA



VIZEINKÉRT, FÖLDANYÁNKÉRT





SZENT VÍZ

KI LÁBAIM KÖZT FUTSZ

MÖGÖTTEM EREDSZ
TENGEREKIG JUTSZ

HAD MOSSAM ÁT LÉTEZÉSED
SZÍVEM SZERETETÉVEL
TUDATOM FÉNYESSÉGÉVEL
SZAVAIM DICSÉRETÉVEL
HAD TISZTULJON BENNED ARCOM ÉS KEZEM
FÉNYESEDJÉK ÁLTALAD SZÍVEM ÉS SZELLEMEM

DRÁGA ÉLETNEK VIZEI
TISZTULJON MEG TESTETEK
TISZTULJON MEG LÉNYETEK
AZ EREDŐ REND ÁLTAL
SZERETETT SZAVAIM ÁLTAL
SZÍVEM KIÁRADÁSA ÁLTAL
LEGYETEK OLYAN TISZTÁK
AHOGY EGYKORON ÉLETRE HÍVTAK TITEKET

DRÁGA FÖLD ALATTI VIZEK
KIK KRISTÁLYBARLANGOKBAN SZUNNYADTOK
ÉS ŐRZITEK AZ ÉVMILLIÓK ŐSTUDÁSÁT
TISZTULJATOK!

DRÁGA FÖLD FELETTI VIZEK
KIK ÉPP KIBUKKANTOK
PATAKOKKÁ, FOLYÓKKÁ DUZZADTOK
ÉS ROHANTOK AZ EGYESÜLÉS FELÉ
TISZTULJATOK!

DRÁGA TAVAK
KIK BÉKÉSEN A HEGYEKBEN MÉLYSÉGEITEKKEL ZENGTEK TISZTELETET
A SÍKSÁGOKON ELNYÚJTÓZÓ ÖRÖMET
TISZTULJATOK!

DRÁGA TENGEREK ÉS ÓCEÁNOK
KIK OTTHONT ADTOK SZÁMOS ÉLETNEK
BEFOGADJÁTOK A FOLYÓKAT ÉS FOLYAMOKAT
ÖLELITEK A SÍK ÉS MAGAS PARTOKAT
KIK MEGMUTATJÁTOK A HATÁRTALAN VÉGTELENSÉGET
TISZTULJATOK!

DRÁGA FORRÁSOK VIZEI
KIK GYÓGYÍRT HOZTOK TESTEMNEK MELEG VIZEITEKKEL
KIK OLTJÁTOK SZOMJAMAT HŰS VIZEITEKKEL
TISZTULJATOK!


DRÁGA VIZEK
KIK MELEGRE PÁRÁVÁ VÁLTOK
KIK HIDEGRE JÉGGÉ FAGYTOK
TISZTULJATOK!

DRÁGA TESTEMNEK ÖSSZES VIZE
VÉREM, KI FÖNTTARTOD RENDSZEREMET, ÉS TUDATOM ŐRZÖD
KÖNNYEM, KI KÖNNYŰSÉGET HOZOL ÉS SZABADULÁST
NYÁLAM, KI ÁTALAKÍTOD SZÁMOMRA A KINTRŐL JÖVŐT,
ÉS CSÓKJAIMBAN TOLMÁCSOLOD A BENTRŐL JÖVŐT
ÖRÖKÍTŐ VIZEIM, KIK BEÍRTOK AZ ÖRÖKLÉT NAGY KÖRFORGÁSÁBA
TISZTULJATOK!

KEDVES VIZEID ÁLTAL
EMBER IMÁJA ÁLTAL
A SZERETET HATALMA ÁLTAL
TISZTULJ MEG DRÁGA FÖLD
KI BENNEM ÉLSZ
ÉS KIBEN ÉLEK ÉN

SZERETETEMET HOZOM ÉS
ÖNTÖM VIZEIDBE,
HOGY TALÁLKOZÁSUK
FÉNYESSÉGGEL TÖLTSE EL A VILÁGOT
TERMÉKENYÍTSE AZ EGYÜTT LÉTEZÉST

DRÁGA VÍZ
TÜKRÖM VAGY
LÁTOM BENNED A NAPOT
LÁTOM BENNED A HOLDAT
LÁTOM BENNED A CSILLAGOKAT
DRÁGA VÍZ
TÜKRÖM VAGY
LÁTOM BENNED ARCOMAT
LÁTOM BENNED ÖNMAGAMAT

EGY CSEPP VAGYOK AZ INDULÁSNÁL
TENGER VAGYOK AZ ÉRKEZÉSNÉL

TESTEM SÓS VIZEI A FÖLDANYA ÓCEÁNJA
TESTEM ÉDES VIZEI A FÖLDANYA FOLYÓJA

FORRÁS VAGYOK
KI FÖLTŐR A MÉLYRŐL A FÉNYRE
ÉS AZ EREDŐT A LEGTISZTÁBB FORMÁJÁBAN HÍRDETI

FOLYÓ VAGYOK
KI A GAZDAG PARTOKAT JÓSÁGGAL ÉS TERMÉKENYSÉGGEL TELÍTI

TENGER VAGYOK
KI ROPPANT HATALMÁBAN IS EMLÉKSZIK
FORRÁSA ELSŐ ELINDULT VÍZCSEPPJÉRE

MEGNYITOM A SZÍVEMET AZ ÉG FELÉ
MEGNYITOM A SZÍVEMET A FÖLD FELÉ
MEGNYITOM A SZÍVEMET ÖNMAGAM FELÉ

MEGNYITOM A SZÍVEMET AZ ÉG VIZEINEK
MEGNYITOM A SZÍVEMET A FÖLD VIZEINEK
MEGNYITOM A SZÍVEMET A TESTEM VIZEINEK

ÁLDÁS LEGYEN RAJTUK!


Szeretettel: Bözséb

Ősi magyar térrendezés



Furcsa korban élünk.
Percre pontosan tudjuk, hogy mi történik a Föld másik oldalán, például Amerikában, Ausztráliában, vagy éppen Thaiföldön, de fogalmunk sincs arról, hogy mi történik a saját utcánkban, vagy éppen a saját szomszé­dunkban.
Ismerjük a kabbalát, a tarot kártyát, a buddhizmust, a japán harcművészetet, vagy éppen a kínai feng shuit, de nem ismerjük a saját magyar hagyományunkat.

Ruháinkon és házainkban használjuk a nyugati vagy a keleti feliratokat, jelképeket, de fogalmunk sincs a magyar jelképrendszerről. Ha házat akarunk építeni, akkor kínai feng shui szakértőhöz fordulunk, és eszünk be sem jut, hogy esetleg a magyar építészeti hagyományt kövessük. Pedig a magyar „feng shui" évezredek óta létezik ...


HÁZAK...
Vannak olyan házak, amelyekben jó élni, mert szépek, harmonikusak, gondozottak, és vannak olyan házak, amelyekből mindenki menekül, mert egyszerűen nyomasztó a légkörük. Wass Albert mindezt így fogalmazta meg:
„Vannak házak, melyek olyanok, hogy csak baj és nyomorúság lakhatik bennük. Az ember megpillant egy ilyen házat, és valami furcsa szorongás fogja el. Pedig lehet szép és rendes maga a ház. Hiba nélkül való. Mégis van benne valami, benne vagy körülötte, valami megmagyarázhatatlan. Valami baljóslatú. Valami, ami elszomorítja, és gondolkodóvá teszi az embert, ha elmegy előtte. Az ilyen ház mellett a legjámborabb kutya is rosszkedvűvé, harapóssá válik. Madár soha nem rak fészket az eresze alá. Pele nem költözik a padlására. Mókus elkerüli. Csak patkányok surrannak alatta. Csak a harkály jár rá egy idő múlva, és kopogtatja, fürkészi benne a hibát. És éjszaka baglyok ülnek a tetején. Az ilyen ház bajjal és vesződséggel épül, és ha kivénül és ledől, csalán nő a helyén,Istentudja, hol van benne a hiba. Talán a fájában rejtőzik valami fojtogató, szagtalan és láthatatlan penész. Valami keserűség, ami meg­mérgezi a levegőt. A fában talán, amiből építették. De az is lehet, hogy helyben van a hiba. Gonoszság van eltemetve alatta a földben, és az su­gárzik ki folyamatosan, és izzad elő újabb és újabb gonoszságokat. Vagy az erdő olyan ott. A fák. ahogy körülötte állnak. Sötétebbek és mogor­vábbak, mint másutt. Isten tudja csak. Az is meglehet, hogy az emberekben van a hiba, akik kigondolták és meg­építették az ilyen házal. Belőlük surrant át valami sötét és gonosz kísértet a ház falaiba. Nem lehet tudni ezt. De bizonyos, hogy vannak házak, melyek­ben csak baj és nyomorúság lakik, bárki költözzék is beléjük. Melyeknek láttán valami érthetetlen, furcsa szorongás fogja el az embert, s a kedve minden ok nélkül egyszerre elborul. Magányosságszaguk van és baj, gond, szerencsétlenség lapul mögöttük. Vannak ilyen házak, vannak.


Aztán vannak megint házak, amelyekben békesség, és öröm tanyázik. Ha megpillant az ember valahol egy ilyen házat, egyszerre úgy érzi, mintha hazaérkezett volna. Otthonszaga van a füstnek, mely belőle fölszáll. Ne­vet az ablaka, s az ajtaja hívogat. Az ember érzi benne a békét és a mele­get, mely mint egy láthatatlan napfény, beragyog mindent maga körül.
 

Az ilyen ház előtt hamarabb olvad el a hó. Tavasztól őszig virágot terem előtte a rét. Az ilyen ház körül a fák barátságosan lehajolnak, és bemosolyognak az ablakon. Az ilyen ház jóvá szelídíti a benne lakó embert. Nyugalmassá, derűssé, bátorrá teszi. Aki építette, hosszú életű lesz és még halálában is érzi a napsütötte fenyőtörzsek illatát, s az örömet, mely elfogta akkor, midőn a bokrétát először tette fel a tetejébe. Az ilyen házat jó szellemek őrzik. Farkas messzire elkerüli. Jól tejelnek a tehenek, egészséges bárányokat ellenek a juhok. Villám nem sújt a köze­lébe, zsindelyét nem fogja a tűzhely szikrája. Úgy terem benne a kacagás, mint körülötte a virág. Mint küszöbén a napfény."


A HÁZAK LELKE
A házaknak lelkük van. Az amerikai házaknak amerikai lelkük, a kínai házaknak kínai lelkük, de a magyar házaknak bizony MAGYAR LELKÜK. A magyar ház sírva fakad a meghatottságtól, amikor a magyar himnuszt hallja, az amerikai ház pedig legfeljebb azt gondolja, micsoda szomorú egy himnusz. Hát nem tudott ez a nép valami lelkesítőbbet kitalálni...? És ez a nép tényleg nem tudott lelkesítőbbet kitalálni, hiszen himnusza egy imádság, a Teremtőhöz szóló fohász. Ennél lelkesítőbb, felemelőbb dolgot pedig tényleg nem lehet kitalálni.
Érdekes, milyen sok keresztény ország létezik a Földön, mégis csak mi, magyarok imádkozunk a himnuszunkban...
Miért?
Mert mélyen még mindannyiunk lelkében ott él az ősi tudás. Az a tudás, amellyel a Teremtő a Világegyetemet teremtette.. Magyarul.


HÁZAK VILÁGSZERTE
Nagyon sokféle térrendezési módszer létezik a világban. Másként alakít­ják a környezetüket a kínaiak, a japánok, az indiaiak, a tibetiek. Mindenki elégedett a saját módszerével, ezek szerint mindegyik rendszer használható, és működik... Hogyan lehetséges ez?
Minden nép más. Mások a szokásai, mások a hagyományai, más a gondolkodásmódja, és más a földrajzi környezete. Ha egy magyar ember Kínában, Japánban, Indiában, vagy Tibetben kénytelen élni, mind­egy milyen okból, bizony nehéz dolga lesz.
Elfogadhatja ugyan az ott élők szokásait és gondolkodásmódját, de legtöbbször nem tudja teljesen magáévá tenni. Amikor egy hagyomány rendszert változtatás nélkül átve­szünk egy másik néptől, és nem fordítjuk le „magyarra", a rendszer ide­gen marad a tudatunk, a kultúránk számára. Olyan lesz a hatása, mint amikor egy buddhista kolostorban katolikus misét tartanak...
Nagyon érdekes felfedezést tettek a század elején a néprajz és népzene kutatók. Megfigyelték, hogy amikor egy városi műdal falusi környezetbe került, a nép ajkán addig formálódon, csiszolódott, míg igazi magyar nép­dallá vált, annak minden jellemző sajátosságával együtt, és ugyanez a motí­vumokra is igaz volt. Egy-egy idegen motívum addig alakult az asszonyok keze alatt, míg végül igazi magyar népi motívum lett belőle. A magyar mélytudat ezek szerint mindent „megemészt", átalakít, és saját maga számára „felszívhatóvá tesz". (Azt mondjuk, megmagyaráz­zuk, vagyis magyarrá tesszük...)



Korunkban azonban megváltozott a helyzet: Az ínformációk áramlása olyannyira felgyorsult, hogy erre az „emésztő” és átalakító folyamatra már nem marad idő. Mindent „megeszünk” válogatás nélkül, aztán cso­dálkozunk, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Az átalakító folyamatok régen belső vezérléssel a hagyományt folytatóan zajlottak, ma viszont tudatosan kell mindezt megtennünk, ha meg akarjuk őrizni gyökereinket.

A HÁZ MÁGIÁJA
Minden ház teremtés eredménye, egy-egy megvalósult gondolat. A gondo­lat nagyon finom erőforma. és megváltoztatni is csak gondolati úton lehet. Bár az erőt még nem tudjuk mérni, a hatását viszont már igen. A pozitív, illetve negatív gondolatok megváltoztatják például az izmok erejét, vagy a bőr állapotát, ami akár műszerrel is mérhető. (Lásd hazugság vizsgáló.)
Amikor egy házat csúcsos tetővel, szögletes alaprajzzal, négyzet vagy téglalap alakú ablakokkal terveztetünk meg, a hagyományos gondolatsor működik bennünk, a szokatlan, egyedi megoldások viszont egyéni gon­dolataink megnyilvánulásai.
Már nem tudjuk, miértszögletes az ablak, miért olyan a tetőszerkezet amilyen, miért szögletes az alaprajz, miért legértékesebbek a keletre vagy délre néző lakások, mégis, ha lehet, ösztönösen a hagyományok szerint építkezünk.
Amikor a hagyomány megszületett, nagyon-nagyon régen, az emberek pontosan tudták, mit miért építenek éppen úgy, és nem másképpen. Minden építészeti elem valamilyen máig működő szimbólum, amely az életet, az embert szolgálja. A ház nem egy rakás tégla és némi faanyag. A ház az ember testének folytatása, a Mindenség modellje, amely védi, és egyben összeköti a Vi­lágegyetemmel.
Amennyiben tudjuk, hogyan építsük meg helyesen.

A magyar térrendezésnek évezredek óta léteznek a hagyományai bátyai, amelyek mélyen a tudatunkban születésünktől fogva jelen vannak (Térrendezés alatt az építkezéssel, lakberendezéssel kapcsolatos hagyo­mányokat érteni).
Őseink pontosan tudták, hogyan építkezzenek, és építményeik világképü­ket, hitüket tükrözték. A magyar térrendezés csodálatosan következetes és egységes rendszert alkot, amely évezredeken keresztül „bevált” a magyar­ság körében.


Amennyiben bármely más nép hagyományrendszerét átvesszük, a teljes hozzá tartozó hitrendszert is magunkévá kell tenni, ha azt szeretnénk, hogy nálunk is működjön. Manapság Magyarországon egyre inkább terjed a kínai feng shui használata, amely nem a „saját gyerekünk”, így hatása is kétséges.

Egy példa:
Az ősmagyarok legfontosabb, szent égtája a kelet volt, színe a fehér, állata a ló.
A kínaiaknál a kelet csak a második legfontosabb irány, színe a zöld, állata a sárkány. A fehér szín a kínaiaknál a nyugati irányt jelölte, a ló pedig a dél állata volt.
Amennyiben mi magyarok a fehér szint a nyugati oldal erejének megerősítésére akarjuk használni, csak káoszt okozunk vele, mert nálunk év­ezredek óta a fehér, keleti erőt jelöl. Ha a ló jelképét akínai rendszemek megfelelően a déli oldal erősítésére használjuk. ugyanez történik, a sárkányról nem is beszélve, amely legtöbbször negatív mesealakja a magyar népmeséknek.




Amikor mi magyarok egy asszonyra azt mondjuk, sárkány, egyáltalán nem dicsérjük meg vele. épp ellenkezőleg. Kínában sárkánynak, azaz sárkány jegyében születni viszont kifejezetten szerencsés dolog.)
Az apajogú nagycsaládok általában arccal kelet felé állnak be a világba, erre fordul a sátruk ajtaja is. Fő égitestük a Nap. Az észak-déli beállítású rendszerek. Úgy látszik, még az anyajogú társadalmat képviselik, s a Hold tiszteletének nyomát találjuk körükben." (László Gyula)




MIT TUDUNK ŐSEINKRŐL?
Sajnos nagyon keveset... A magyar őstörténet még felfedezésre vár, bizonyosan nagy meglepetésekkel szolgál majd. Már eddig is olyan régé­szeti leletek kerültek elő, amelyek legalább 6500 éves magyar írásbeliséget bizonyítanak, ráadásul kiderült, hogy egyszerű hétköznapi emberek által használt magyar rovásírásról van szó, nem pedig néhány írástudó kiváltsá­gáról... Ebből többek között az következik, hogy őseink írtak, olvastak, nem kizárólag a hús nyereg alatt puhításával foglalatoskodtak... A magyarság öntudata bizony erősen megkopott az elmúlt ezer év alatt, néprajzkutatók nagy része (tisztelet a kivételnek) el sem tudja képzelni, hogy díszítőművészetünket, építési szokásainkat, és jelképeinket esetleg mi magunk hoztuk létre, nem pedig átvettük valamelyik néptől. Minden­ben megtalálják az idegen befolyást:

Kínait, arabot, németet, franciát, olaszt, törököt, és sorolhatnám a végtelenségig. Pedig elég nehéz elképzelni, hogy az a nép, amelyik ennyi találmányt adott a világnak, ne tudta volna „saját kútfejéből” kitalálni, hogyan építsen házat, hogyan öltöz­ködjön, és mindezt hogyan díszítse.
Iskoláinkban még mindig azt tanítják, hogy őseink állandóan vándoroltak, terelték az állataikat egyik legelőről a másikra, közben pedig hadjárataik­kal ijesztgették a körülöttük élő békés, letelepedett népeket; mivel pedig állandóan úton voltak, vitték magukkal a jurtáikat, így épített házat nem is ismertek…


Igen, a hadjáratokhoz eleinknek valószínűleg tényleg szükségük volt ezekre a hordozható házakra, ezen kívül nyáron, illetve utazáshoz bizto­san használták a jurtáikat, hiszen mi is szívesen sátorozunk nyáron, ha van rá lehetőségünk. A jurta ráadásul sokkal kényelmesebb, mint egy mai kempingsátor. Elképzelhetetlen, hogy azok az emberek, akik olyan fokú díszítő művészettel rendelkeztek, mint a régészeti leletek szerint az ősma­gyarok, ne tudtak volna ugyanolyan művészi szinten házat is építeni. A jurta maga is az építészet csodája, és akik egy „kempingsátorba” ennyi tudást fektettek, egészen biztosan ugyanilyen igényesek voltak a házaik­kal is.


Mindaddig, míg a régészek nem találnak házmaradványt, azt jelenti, hogy nem is volt házunk?? És ha egyszer mégis találnak, akkor onnantól módosítják a történelmünket, vagy azt mondják majd. hogy annak a francia vendégmunkásnak a házát találták meg, aki állattenyésztésre tanította a magyarokat?
Képzeljük csak el, mit találnak a régészek a mai kultúránkból 1000 év múlva. A házak addigra elporladnak, de a műanyag kempingsátrak valószínűleg még virulni fognak a szemétdombon. A régészek megtalálják ezeket az 1-2 személyes sátrakat, és vajon mit fognak ebből leszűrni0 Egyes mai történészek gondolkodásmódjával természetesen azt, hogy a XXI. század embere. 1-2 személyes SÁTRAKBAN lakott... Ebből persze messzemenő következtetéseket lehet levonni a XXI. század emberének műveltségéről...


Nos, hasonlóképpen állunk most a magyar őstörténettel. Aminek nem találjuk kézzel fogható bizonyítékát, azt gondoljuk, az nincs, és soha nem is volt.
Amikor elkezdtem ezt a könyvet írni, már tudtam, hogy a magyar térren­dezésnek is több ezer éves a hagyománya, de azt magam sem gondoltam, hogy ez a hagyomány időben akár a kínai kultúrát is megelőzhette. Már­pedig ha rovás ABC-nk bizonyíthatóan régebbi, mint a kínai ABC. (lásd Varga Csaba Jel, jel, jel c. könyvét) 

http://www.kincseslada.hu/magyarsag/e107_files/public/VARGA_CS.PDF

akkor a kultúránk, ebből következően építési hagyományunk és jelképrendszerünk is régebbi. Ez persze nem feltétlenül azt jelenti, hogy ami régebbi, az a jobb. De ha egy elmélet elég hosszú időn keresztül beválik a gyakorlatban, az már azért jelent valamit.


Színia: A magyar ház mágikus titka
Keressétek Színia könyveit, őrízzük meg a MAGYAR tudást!



Nem könnyű a hagyományt és modern világunkat ötvözni, de gyökerek nélkül nem lehet szárnyalni... "Kinek-kinek"-mondaná a Mester...